Een animatie video
laten maken?

Vertigo maakt animaties voor zowel bedrijven als organisaties. Bij elke opdracht zoeken we steeds naar een leuke, nieuwe insteek die jouw doelgroep het meeste aanspreekt. Elk verhaal krijgt bij ons dan ook haar eigen identiteit, wat ons dan weer creatief stimuleert.

We begeleiden je stap voor stap doorheen het proces met wijzigingsrondes per fase, waardoor ook jij mee het project kan sturen in de richting die je wilt.

Wil jij ook mee met ons in de wijde wereld van animatie stappen?

Contacteer ons!

Uit welke animatie stijlen kun je kiezen?

Promo – Topopleiders
Motion Graphics

Motion Graphics is de meest populaire en bekende techniek voor het maken van een animatievideo. Ideaal voor het voorstellen van jouw bedrijf of organisatie, het presenteren van technische producten of instructievideo’s. Een algemeen terugkerend kenmerk is het gebruik van eenvoudige iconen of reeds bestaand beeldmateriaal en ontwerpen.

Enkele voorbeelden zijn een logo-animatie als onderdeel van een nieuwe huisstijl of het creëren van visuele elementen om videobewerkingen naar een hoger niveau te tillen. De toepassingen zijn eindeloos.

Vrijwilligerswerk – De Voorzorg / Bond Moyson
Rotoscope Animatie

Rotoscope animatie is een techniek waarbij men vertrekt vanuit live-actionbeelden en waarbij frame per frame een animatiesequentie wordt overgetrokken. Deze manier van werken kan tijdrovend zijn, maar het stelt ons als animators in staat om realistische personages te ontwikkelen.

Dit soort animatiefilmpjes hebben een heel eigen visueel karakter en werken ideaal voor storytelling video’s.

Documentenatelier – Waterschap Scheldestromen
Whiteboard Animatie

Whiteboard animatie is de ideale animatietechniek voor een kleiner budget. Met slechts een paar versnelde live opgenomen tekeningen en een duidelijke voice-over, vertaal je complexe materie snel en gemakkelijk in een kort en eenvoudig verhaal. Door hun budgetvriendelijke karakter worden whiteboard video’s ook vaak gekozen om een serie aan animatievideo’s te ontwikkelen. Daarnaast maakt deze techniek het mogelijk om op een relatief korte tijd op te leveren.

VZW Dito – Rebranding
Collage Animatie / Mixed Media

Bij een collage animatie werken we met bestaande uitgeknipte foto’s of andere beelden die we daarna digitaal animeren. Ook is het mogelijk om deze beelden als het ware frame per frame te animeren door ze onder een camera te leggen.

Dit soort animaties werken bijvoorbeeld perfect als je jouw verhaal wil vertellen op een unieke en originele manier.

 

“The Lost City” – Malgorzata Maria Olchowska
Stop Motion

Na handmatig karakter en/of achtergronden te hebben gemaakt, maken we deze scenes foto voor foto in onze eigen studio. De magie gebeurt pas echt wanneer we deze foto’s snel achter elkaar afspelen, zoals een flipbook. Het is ook mogelijk om in plaats daarvan een echte acteur als hoofdpersoon te hebben. Dit staat bekend als een ‘pixilatie’.

Onze sterke punten zitten in de combinatie van zeer verschillende stijlen en vooral in de nauwe samenwerking van onze diensten video en show visuals

Architecture Workroom / Bozar / Cera / Chantal Akerman Foundation / Concreat / Cum Laude Events / David Claerbout Studio / Debic / Esther Schipper Gallery / FANS Shop / Galerie Rüdiger Schöttle / Marian Goodman Gallery / MUHKA / Muziektheater Transparant / MAC – Marseille / MOCA Toronto / Models on Stage / New Balls Please / Omroep Zeeland / Oi Futuro – Rio de Janeiro / Serralves – Porto / Sean Kelly Gallery / Studio 100 / Sylvester / Thomas More Campus National / UNI Europa & UNI Global / Vidi-Square / Vlaams Architectuur Instituut / Waterschap Scheldestromen / World Choir Games / Zand & Zink / …